Teretni vozovi krenuli brzom prugom Beograd - Novi Sad

20:09:00 18.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Teretni vozovi krenuli su sinoć brzom prugom Beograd - Novi Sad.

Teretni vozovi krenuli brzom prugom Beograd - Novi Sad

Foto: Infrastruktura železnice Srbije



Naime, „Infrastruktura železnice Srbije“ sinoć je na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada organizovala saobraćaj ukupno sedam teretnih vozova, od kojih iz Beograda u pravcu Novog Sada pet, a iz Novog Sada ka Beogradu dva.

- Saobraćaj teretnih vozova odvijaće se svake noći od 23 časa do pet ujutru, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna i Inđija - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna - navodi se u saopštenju i dodaje da će svake noći brzom prugom između Beograda i Novog Sada saobraćati između pet i deset teretnih železničkih kompozicija.

Teretni vozovi krenuli brzom prugom Beograd - Novi Sad

Foto: Infrastruktura železnice Srbije



„Infrastruktura železnice Srbije“ ističu da su definisani i posebni uslovi i utvrđena dodatna procedura organizovanja teretnog železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, a sve sa ciljem da se celokupan transport vozova obavlja redovno, nesmetano i bezbedno na najvišem nivou.

- Imajući u vidu da je prva srpska brza pruga Beograd - Novi Sad infrastrukturi objekat od posebnog značaja, sa najsavremenijom opremom i velike vrednosti, svi prevoznici u teretnom železničkom saobraćaju upoznati su sa svojim obavezama i odgovornostima, pojačan je nadzor sa ciljem povećanja bezbednosti transporta, a obavezan je i dodatni tehnički pregled voznih sredstava i lokomotiva – navodi se u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?