Tesla Global Forum od 7. do 10. jula

11:07:00 03.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Tesla Global Forum, tradicionalna manifestacija posvećena popularizaciji i promociji nauke, kulture i obrazovanja u čast Nikole Tesle, ove godine se održava od 7. do 10. jula na Fruškoj gori, u Matici srpskoj i manastiru Šišatovac.

Tesla Global Forum od 7. do 10. jula

Svečano otvaranje manifestacije je 7. jula u 14 sati, na Fruškoj gori u Kongresnom centru CEPTOR Andrevlje.

Forumu će prisustvovati oko 150 najuspešnijih studenata, koji dolaze sa domaćih i stranih univerziteta. Učesnici Foruma su brojni eminentni profesori, naučnici, umetnici i Tesla eksperti iz zemlje i sveta, koji u okviru predavanja, okruglih stolova i kreativnih radionica prenose i razmenjuju svoja znanja i iskustva.

Devetog jula, u manastiru Šišatovac, za koji je Tesla tokom celog svog života bio vezan, priređuje se "manastirska trpeza", događaj koji uključuje liturgiju i svečane besede u čast Nikole Tesle.

Poslednjeg dana festivala, 10. jula, na Teslin rođendan, u Novom Sadu, u Svečanoj sali Matice srpske, dodeliće se tradicionalno priznanje, Tesla Global Forum-a, "Bela golubica".

Ovogodišnji laureati ovog prestižnog priznanja, između ostalih su naša proslavljena umetnica, interpretatorka duhovne muzike, Divna Ljubojević, američki muzičar i kompozitor Mano Divina, kao i ruski naučnik i muzičar Kovalenko Oleg Aleksejevič. Među dobitnicima se nalazi i Majkl Đorđević, lider srpske dijaspore u SAD, kao i glumac Nikola Rakočević, koji je maestralno odigrao Nikolu Teslu, u pozorišnom spektaklu "FBI - DOSIJE TESLA".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?