Testirajte aplikaciju za kupovinu autobuske karte putem mobilnog

12:09:00 18.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Grad Novi Sad poziva građane, koji koriste autobusku liniju broj 2, a imaju pametne telefone, da isprobaju novu mobilnu aplikaciju, koja će im omogućiti da preko mobilnog kupe kartu za gradski prevoz.


Testirajte aplikaciju za kupovinu autobuske karte putem mobilnog

Grad Novi Sad u saradnji sa JGSP Novi Sad i kompanijom DunavNet, u okviru konzorcijuma od 15 učesnika iz još tri evropske zemlje, realizuje projekta pod nazivom "MobiWallet", koji za cilj ima kreiranje sistema zasnovanog na savremenoj informacionoj tehnologiji i GPS uređajima, a koji bi putem mobilne aplikacije omogućio građanima, osim kupovine autobuske karte, uvid u kretanje autobusa, uvid u ekološke informacije o pojedinim delovima grada, pristup turističkim informacijama, kao i podacima o broju bicikala na stanicama "Rent-a-bike".

Faza testiranja u izolovanim uslovima je završena, a građani koji se prijave da budu volonteri u testiranju ove nove potencijalne usluge, svojim komentarima i predlozima omogućiće proveru da li primenjena tehnološka rešenja odgovaraju stvarnim potrebama putnika.

Svi koji žele da doprinesu stvaranju ovog modernog servisa mogu se prijaviti na ovaj link, preuzeti aplikaciju i početi sa testiranjem na autobuskoj liniji broj 2, koja je odabrana za sprovođenje pilota.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?