Testovi na narkotike stigli u škole, uskoro kod roditelja novosadskih đaka

16:01:00 30.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Danas će u sve novosadske osnovne i srednje škole stići 20.000 testova na narkotike. Kako je najavljeno iz Gradske kuće, u narednim danima testovi će biti podeljeni roditeljima đaka sedmog i osmog razreda i srednjoškolaca.

Testovi na narkotike stigli u škole, uskoro kod roditelja novosadskih đaka

foto: Grad Novi Sad

Testiranje, koje će biti rađeno isključivo je dobrovoljno, odnosno po želji roditelja i obavljaće se u kućnim uslovima. Nijedan roditelj nije u obavezi da o ishodu i rezultatu obavesti školu. Ukoliko, u slučaju pozitivnih rezultata testa, roditelj bude želeo da takve rezultate dostavi školi, psihološko-pedagoška služba će, u saradnji sa nadležnim organima, dalje delovati kako bi se takvim učenicima pomoglo, istaknuto je u saopštenju.

Testiranje na upotrebu širokog spektra psihoaktivnih supstanci podrazumeva pregled uzorka urina.

Grad je za ovu namenu utrošio 10 miliona dinara.

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić, koji je i predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama koje je realizovalo ovaj projekat, navodi da je ideja potekla od samih roditelja, te da očekuje da će na ovaj način mnogi mladi biti odvraćeni od ideje da uopšte probaju narkotike i na taj način će njihovo zdravlje i životi biti sačuvani.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?