Tihomir Vejnović predložen za dobitnika Februarske nagrade

12:01:00 17.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Tihomir Vejnović predložen je za dobitnika Februarske nagrade za 2017. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu.

Tihomir Vejnović predložen za dobitnika Februarske nagrade

Predlog da prof. dr Tihomir Vejnović dobije Februarsku nagardu biće upućen Skupštini Grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine grada na svečanoj sednici. Pored golubice, na današnjoj sednici predloženo je da novačni deo Februarske nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije prof. dr Tihomir Vejnović podneli su Društvo lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom "...iz kruga Vojvodina", Udruženje za ginekološku endoskopiju Srbije i Udruženje "Mamarijum" iz Novog Sada.

"Ključni doprinos njegovog naučnoistraživačkog rada je modifikacija tehnike carskog reza, koja je prezentovana u 17 zdravstvenih institucija širom sveta. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je 2017. godine odobrilo primenu modifikacije tehnike carskog reza kao naučno dokazane i proverene nove zdravstvene tehnologije. Ova operativna tehnika usvojena je i primenjuje se u zdravstvenim centrima više evropskih država, a tehnika doprinosi većoj bezbednosti pacijentkinja, bržem i kvalitetnijem oporavku žene od hirurškog zahvata i brže vraćanje u sredinu", saopšteno je danas iz Skupštine grada Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?