Tinejdžerka nožem ubola drugaricu u povratku iz škole

18:10:00 06.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Trinaestogodišnja učenica Osnovne škole „Đorđe Natošević“ povredila je nožem svoju drugaricu iz škole, u ponedeljak, u parku kod Rektorata.

Tinejdžerka nožem ubola drugaricu u povratku iz škole


Portal 021.rs piše da je, nakon uzimanja izjava, utvrđeno da ima osnova za podnošenje krivične prijave za nanošenje lakih telesnih povreda. Međutim, s obzirom na to da tinejdžerka nema 14 godina, slučaj je prosleđen Centru za socijalni rad i školi.

Kako je za Dnevnik ispričala majka povređene devojčice, one su u povratku iz škole kroz park kod Rektorata išle do pet šopa.

– Ćerka je tog dana završila sa školom u 19.10 sati, a nakon toga je išla sa drugaricom do pet šopa. Ipak, na predlog te devojčice krenule su do još jednog u kom je navodno povoljnija ponuda. Međutim, povela je moju ćerku ka krugu fakulteta, tačnije ka Rektoratu, a onda ju je zamolila da izvadi mobilni telefon iz ranca i pronađe lokaciju pet šopa ka kom su krenule. U tom trenutku, kako se sagnula da spusti ranac, devojčica je malo udarila glavom o obližnju ogradu. Tada se i moja ćerka sagnula da vidi da li joj se drugarica povredila, nakon čega je ustala i u sledećem trenutku osetila jak bol u grudima s desne strane. U rukama drugarice je ugledala nož, koji je ova odmah bacila i kroz osmeh rekla kako ga ceo dan nosi sa sobom - priča za „Dnevnik“ B. K. N., majka povređene devojčice.

Kaže da je reč o lakšoj telesnoj povredi, a ćerka je zadobila ranu sa hematomom.

- Još uvek je potresena, ne izlazi iz kuće, lošije spava... Ipak, organizam je mlad, pa će lakše da prođe. Da je ubod bio 20 centimetara više, pogodio bi joj karotidnu arteriju, što je moglo da ima smrtni ishod – dodaje.

Nije jasan motiv za ovaj potez jedne od devojčica. Majka je na svoju inicijativu imala sastanak sa direktoricom škole, u ponedeljak će biti sastanak sa roditeljima tinejdžerke koja je imala nož, a njemu će prisustvovati i direktorica, razredni starešina, pedagog i psiholog, a u narednom periodu razgovaraće i sa decom.

Otac devojčice koja je ubola svoju drugaricu, zvao je B. K. N. da se izvini zbog situacije, rekavši da je to bio čin „trenutne frustracije“, svestan da su odnosi između dve drugarice bili odlični još od trećeg razreda.

U OŠ „Đorđe Natošević“ poručuju da ih je o nemilom događaju obavestila Policijska uprava Novi Sad.

- Nakon toga, škola je postupala u skladu sa Protokolom o postupanju u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. U skladu sa istim, obaveštena je nadležna školska uprava Ministarstva prosvete. Škola intenzivno sarađuje sa roditeljima, u izradi su Operativni planovi zaštite za sve aktere i vršnjačku grupu - poručuju u školi, a prenosi 021.rs.

Ukazuju i na to da se incident dogodio van škole.

- S obzirom na to da se nemili incident desio van školske ustanove i van školskog vremena, škola ne pokreće vaspitno-disciplinski postupak, ali će sprovoditi vaspitne i zaštitne mere iz svoje nadležnosti - zaključuju u školi.


Izvor: 021, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
27°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1012.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?