Tiodorović: Parkovi i šetališta mogu biti otvoreni

09:04:00 29.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji se u njima nalaze moraju biti na odgovarajućem odstojanju i pridržavati se svih preporuka prevencije oboljenja, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao da se dozvoljavaju i treninzi na otvorenom, sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio.

Tiodorović: Parkovi i šetališta mogu biti otvoreni


Ovom merom se obezbeđuje da svi sportovi na otvorenom mogu da budu u pripremi, a naknadno će se doneti odluka u vezi sa sportovima u zatvorenom prostoru, rekao je Tiodorović.

Od 4. maja obnavlja se međugradski saobraćaj, kao i gradski saobraćaj u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu, ali bez klimatizacije. Takođe, biće omogućen i drumski i železnički međugradski saobraćaj uz pridržavanje svih mera.

Istog dana mogu početi da rade i restorani i kafići. U baštama će to biti moguće uz poštovanje mera socijalnog distanciranja i korišćenje zaštitnih sredstava, a posebne preporuke se odnose na zatvoreni prostor.

Od 8. maja, počinju sa radom i tržni centri, ali uz ograničeni broj korisnika i poštovanje socijalne distance, kao i korišćenje zaštitnih sredstava kako prodavca, tako i mušterija.

Tiodorović je saopštio i da će 11. maja početi da rade vrtići i produženi boravak u školama.

Avio prevoz trebalo bi da ponovo bude uspostavljen od 18. maja prema preporukama svetskih avioagencija i uz sagledavanje epidemiološke situacije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?