Tokom praznika dezinfekcija studentskih domova

13:04:00 30.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Svih 10 studentskih domova Studentskog centra „Novi Sad“ biće detaljno dezinfikovani tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika, kao i studentska menza, prostorije studentskog standarda i upravna zgrada, saopštio je Studentski centar "Novi Sad".

 Tokom praznika dezinfekcija studentskih domova

Foto: scns.rs



Kako ističu u Studentskom centru „Novi Sad“, praznici su pogodan period za ovaj posao, jer je najveći broj studenata, zbog prazničnog prekida nastave, otišao kućia

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović ističe da se u svim studentskim domovima od izbijanja pandemije pojačano primenjuju sve higijenske mere, kao i da su uvedene dodatne, detaljne dezinfekcije, kako bi se obezbedili bezbedni uslove za više od 3.000 studenata.

- U svim domovima uvedena su stroga pravila, na ulasku je obavezna dezinfekcija, a svi korisnici, izvan soba, obavezno moraju nositi higijenske maske. Takođe, u svih 10 studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom - rekao je Martinović.

Iako je od izbijanja pandemije vrlo mali broj studenata bio pozitivan, u Studentskom centru „Novi Sad“ ističu da je za sve vreme trajanja pandemije uveden specijalni volonterski kol centar za podršku, kako bi mogla da im se osigura redovna i bezbedna dostava hrane, lekova, pranje odeće i dostava materijala za učenje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 9 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?