Tokom vikenda neće biti testiranja putnika na lični zahtev

13:07:00 31.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Testiranje putnika na lični zahtev neće biti organizovano u Novom Sadu, tokom vikenda, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Tokom vikenda neće biti testiranja putnika na lični zahtev


Takva odluka je doneta zbog nepovoljne epidemiološke situacije u gradu i potrebe za većim testiranjem obolelih.

Situacija u Vojvodini je i dalje nestabilna, a prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i dalje imamo najveći porast obolelih sa teritorije Novog Sada koji je na dnevnom nivou negde oko 50 odsto od ukupnog broja obolelih u Vojvodini. Taj broj je i dalje dnevno između 150, 160 i 170, tako da nema tu nekih većih pomeranja.

Mirović kaže da su svi bolnički kapaciteti stavljeni u funkciju, da ima još mesta u bolnicama, "ali ne neograničeno i da bismo mogli da kažemo da je stanje takvo da ljudi mogu da se opuste, naprotiv".

On je još jednom naglasio da je neophodno da građani nose maske, pogotovo u zatvorenom prostoru i da se pridržavaju mera koje je propisala struka.

Podsetio je i da je sanitarna inspekcija krenula u vanredne kontrole objekata, gde se u zatvorenom prostoru okuplja veći broj ljudi, te da su napisane i prve kazne.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?