Tokom vikenda „Ukusi Vojvodine“ u Limanskom parku

19:09:00 05.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Na trećem gastronomskom festivalu „Ukusi Vojvodine“, koji će 7. i 8. septembra biti održan u Limanskom parku, predstaviće se više od 90 izlagača autentičnih proizvoda i jela vojvođanske kuhinje.

Tokom vikenda „Ukusi Vojvodine“ u Limanskom parku


Organizatori najavljuju da će na festivalu biti zastupljeni proizvodi koji mogu reprezentativno da pokažu šta je to Vojvodina u smislu tradicionalnih, ali i nekih novih ukusa koje proizvođači žele da predstave. Više od 80 % izlagača su na festivalu od početka, ali uvek dolaze novi.

Cene svih proizvoda i usluga biće promotivne, posetiocima se preporučuje da ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, paštetu od čvaraka, langoš, nasuvo, ali i gomboce. Naravno, i ove godine biće na meniju festivala paprikaš i kobasice od mangulice.

Tokom vikenda „Ukusi Vojvodine“ u Limanskom parku


Osim tradiconalnog internacionalnog kulinarskog kupa na kome će učestvovati stotinu kulinara, gosti će uživati u šarenom zabavno muzičkom programu koji je osmislio Aleksandar Dujin. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika, a u nedelju u 16 h Veliki narodni orkestar i AKUDUNS Sonja Marinković predstaviće tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.

Svi proizvodi na „Ukusima Vojvodine“ kupovaće se specijlanim vaučerima koji mogu da se nabave na pet punktova u Limanskom parku, koji će za goste biti otvoreni od 10 do 20 h.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?