Tone medicinskog otpada u centru grada

12:05:00 22.05.2015, Komentara: 0

Skladište sa pet tona medicinskog otpada, odnosno lekova kojima je istekao rok trajanja, postoji u centru grada, upozorio je Slobodan Puzović Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Tone medicinskog otpada u centru gradaSlobodan Puzović, foto: http://www.vojvodina.gov.rs/

On je naglasio da se uprkos postojanju opasnog medicinskog otpada, Grad Novi Sad nije prijavio na konkurs na kojem je mogao da obezbedi barem delimično rešenje ovog problema.

"Želeli smo da pomognemo da se bar deo, ako ne ceo taj medicinski otpad koji sada već dugo postoji u centru našeg grada, izveze na bezbedan našin u inostranstvo, te da oslobodimo taj prostor za prikupljanje ovakvog otpada od građana, ali Novi Sad se nije javio sa takvim projektom i Sekretarijat nije dobio priliku da podrži rešavanje ovog problema", kazao je Puzović na predstavljanju rezultata Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?