Tradicionalna zastava Vojvodine na Pravnom iako nije usvojena

16:09:00 09.09.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Tradicionalna zastava Vojvodine okačena je iznad ulaznih vrata Pravnog fakulteta, iako još zvanično nije usvojena, a usvajanje izgleda zastave planirano je za 16. septembar.

Tradicionalna zastava Vojvodine na Pravnom iako nije usvojena

Tim povodom reagovala je Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivajući Pravni fakultet da saopšti javnosti šta je to što visi sa jarbola na njegovom ulazu.

"Ako neko od njegovih uvaženih profesora ne može da dočeka da istakne takozvanu tradicionalnu zastavu AP Vojvodine, koja je pritom grubi falsifikat i nije tradicionalna, pravi dve greške. Najpre, u članu 9. Statuta AP Vojvodine je naveden izgled tzv. tradicionalne zastave i na njoj nema grba. Drugo, Skupština AP Vojvodine još nije usvojila odluku ni o toj zastavi, bez grba", navedeno je u saopštenju LSV-a, koji je potpisao Dušan Jakovljev, predsednik Političkog saveta te stranke.

Ipak, Slobodan Orlović, profesor Pravnog fakulteta, kaže da je ova zastava istorijsko obeležje najbrojnijeg naroda u Vojvodini, i ne vidi problem u isticanju pre nego što je formalno usvojena u pokrajinskom parlamentu.

"Ne znam gde leži taj snažan argument vojvođanske multikulturalnosti? Takva osobina važi u celoj Srbiji. U Vojvodini žive nacionalne manjine u popriličnom broju, ali procentualno, srpski narod je u izrazitoj većini", rekao je Orlović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ime mi je...

, *.dynamic.sbb.rs

Ligaši ! Ovo gde živite je SRPSKA zemlja i može Vam biti krivo koliko hoćete. Za Vašeg života nećete dočekati da bude drugačije. Da neko okači šahovnicu na pravni fax prvi Vi bi se slikali. Samo što to nećete doživeti. U koliko Vam se ne sviđa ovo područje, blizu Vam je granica.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?