Tradicionalne igre Srema, Kladova, Pomoravlja, Niša... na Brodu Zeppelin

20:08:00 06.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Zajednički koncert folklornog ansambla „Sveti Sava Oplenac“ iz Kanade i predizvođačkog folklornog ansambla Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković“ biće održan sutra, 7. avgusta od 20.30 sati na Brodu Zeppelin.

Tradicionalne igre Srema, Kladova, Pomoravlja, Niša... na Brodu ZeppelinTradfoto: akudsonja.org.rs

Osnovna misija grupe "Sveti Sava Oplenac" je očuvanje srpske kulture, običaja, tradicije, kao i negovanje srpskog jezika, pisma i folklornog nasleđa, a novosadskoj publici će se predstaviti kroz igre i pesme iz Niša, Kladova, Pomoravlja i Pirota.

Ansambl narodnih igara i pesama Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu, od svog osnivanja 1962. godine, intenzivno neguje i čuva narodne tradicije svih nacionalnih zajednica Srbije, ali i edukuje stanovništvo o potrebi negovanja narodne igre, pesme i običaja i bitnosti očuvanja jednakosti i multikulturalnosti. U programu, koji će biti izveden na Brodu Zeppelin, predstaviće se šopskim igrama i spletom pesama, igara i žetelačkih običaja iz Srema.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?