Trava visoka i metar, Zelenilo moli za strpljenje

19:04:00 25.04.2018, Komentara: 1

Novi Sad – Lepo vreme posle kišnog perioda pogodovalo je da trava raste brže nego što JKP „Gradsko zelenilo“ može da pokosi sve zelene površine koje su im poverene na održavanje. Početkom meseca je košenje trave zvanično počelo, ali se to ne vidi baš svuda. U delovima grada, kao što su deo Limana, Novo naselje i Sremska Kamenica, trava je visoka i metar. Kosačica je prošla samo u većim ulicama i tada je pokošen zeleni pojas uz put, ali ne i veće površine pored pešačkih staza.

Trava visoka i metar, Zelenilo moli za strpljenje


U „Zelenilu“ kažu da je posao na terenu veoma obiman zbog količine padavina koje je bilo u toku zime i na početku proleća i mole građane da se strpe.

Trava visoka i metar, Zelenilo moli za strpljenje


- Molimo sugrađane, pre svega stanovnike Novog naselja, za strpljenje. To se, pre svega odnosi na takozvano blokovsko zelenilo, čije košenje dolazi na red posle prioritetnih površina - parkova i travnatih površina uz kolovoz i šetne staze. Košenje trave predstavlja prioritetni posao „Gradskog zelenila“ u ovom periodu i na njemu je angažovan najveći broj radnika i mehanizacije - navode za 021 u preduzeću i dodaju da su blokovi između zgrada na Limanu I i II danas na redu za košenje.

Trava visoka i metar, Zelenilo moli za strpljenje


Kako su istakli, plan košenja prave svakog jutra prema procenama sa terena.

Visoka trava škodi ljudima koji imaju problem sa alergijama, ali su i pogodna staništa za krpelje, pa nije zgoreg izbegavati ove površine dok kosilice ne stignu u vaše ulice.

Trava visoka i metar, Zelenilo moli za strpljenje


Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Dare ns

, *.gprswap.mts.telekom.rs

Tako je po čitavim kvartovima u gradu...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?