Traže da kartu do Veternika plaćaju kao u gradskoj zoni

09:10:00 27.10.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Građani Veternika pokrenuli su inicijativu da Veternik postane prva zona gradskog saobraćaja. S više od 1500 prikupljenih potpisa, oni traže da se izmeni zonsko-tarifni sistem u gradskom i prigradskom prevozu da više ne bi plaćali kartu od Veternika do Novog Sada 110 dinara.

Traže da kartu do Veternika plaćaju kao u gradskoj zoni

Jovan Petković iz Inicijativnog odbora za prikupljanje potpisa kaže da su sa zahtevom žitelja Veternika upoznati Gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad” i Grad.

- Plaćamo duplu kartu zbog tri i po kilometra duge trase. Prva zona je do stadiona „Vujadin Boškov” pa je karta 55 dinara, a od te stanice pa do Doma za decu i omladinu je druga zona, duga tri i po kilometra, pa karta košta duplo, 110 dinara. Od Novog Sada do kraja Veternika ima osam kilometara - kaže Petković.

Nemanja Vukčević, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, kaže da će se insistirati na korekciji cene karta, imajući u vidu pre svega prigradska mesta, kao i da su već uočili da "postoje nelogičnosti u dužini trase i ceni karte".

- Gradsko saobraćajno preduzeće treba da posluje na tržišnim osnovama, s modernom poslovnom filozofijom, ali, s druge strane, mora imati svest o svrsi javnog prevoza, koji mora biti u službi svih građana, i pronaći fiskalni model da odgovara njihovim potrebama - rekao je Vukčević.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Balaban Dragica

, *.cust.tele2.hr

Koliko godina se trazi da nam Veternik budeprva zona. Deca odaju u slaboj obuci odeci. Mi smo 80 posto siromasni. Veterniku se davno nudilo da bude gradska zona, ali je neki gradski otac na polozaju drzao ovce I stoku I bio protiv sto mu je odgovaralo.daj te da se to konacno resi


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?