Traži se nova lokacija za "Dino park"

18:06:00 30.06.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Najavljeni "Dino park" biće izgrađen do početka školske godine, ali na drugoj lokaciji, a ne kako je prvobitno planirano u Železničkom parku.

JKP „Gradsko zelenilo“ će, po nalogu gradonačelnika Miloša Vučevića, u najkraćem roku razmotriti predloge alternativnih lokacija u Novom Sadu za podizanje „Dino parka“.

Vučević je preporučio da se prilikom razmatranja rešenja za lociranje parka, "Zelenilo" rukovodi sledećim kriterijumima: da se ne narušava javna zelena površina, da se izabere neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni, da u blizini bude površina sa parking mestima na kojoj je dozvoljeno i parkiranje autobusa.

Traži se nova lokacija za "Dino park"

U saopštenju "Zelenila" jasno piše da će se u odabiru nove lokacije time i voditi.

- S obzirom na to da javna preduzeća postoje zbog potreba građana, upravo će se njihovo mišljenje, do kojeg ćemo doći anketiranjem, posebno uvažavati. U toku sutrašnjeg dana imaćemo razgovore i sa nekoliko nevladinih organizacija, posebno onih koje se bave zaštitom životne sredine - kaže Ivan Nožinić, savetnik direktora za medije "Gradskog zelenila".

Nožinić je naglasio da će ovo preduzeće u svakom slučaju ispuniti obećanje dato Novosađanima i će „Dino park“ početi sa radom do početka nove školske godine.

- To će biti značajna novina u turističkoj ponudi grada, kao i investicija koja neće opterititi gradski budžet, već će upravo doneti dodatne prihode Gradu. Istovremeno, „Dino park“ će biti neobična atrakcija edukativnog karaktera, kako za naše najmlađe sugrađane, tako i za decu iz celog regiona - dodao je Nožinić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ninana

, *.dynamic.sbb.rs

Najbolje da Dino park naprave na mestu propale autobuske stanice...em mogu da priđu autobusi em će iskoristiti prostor koji zvrlji prazan.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?