Traži se smena Branke Bežanov zbog prisustva na četničkom skupu u čast Draži Mihajloviću

14:03:00 11.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Demokratska stranka i Građanska Vojvodina zatražili su od gradske vlasti u Novom Sadu da smeni zamenicu predsednika Skupštine grada Branku Bežanov, jer je u nedelju bila u Draževini (BiH) u delegaciji, koja je učestvovala u obelaževanju godišnjice hapšenja četničkog komandanta Draže Mihailovića.

Traži se smena Branke Bežanov zbog prisustva na četničkom skupu u čast Draži Mihajlovićufoto: Pokret obnove Kraljevine Srbije

Građanska Vojvodina navodi da je Bežanov prisustvovala užasnom nacionalističkom četničkom skupu, na kom su se slavili najkrvaviji i najmonstruozni zločini iz Drugog svetskog rata i ratova iz devedesetih godina 20. veka.

"Činjenica da je prisustvovala tom skupu u okviru delegacije opskurnog četničkog Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, čija je Branka Bežanov šefica odborničke grupe u Skupštini grada, ne abolira gradske vlasti od obaveze da je smene sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada. Kako je moguće da grad, koji je zvanično Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, kao zamenicu predsednika Skupštine grada ima osobu koju nije sramota da slavi zločine?", poručuju u Građanskoj Vojvodini.

Ipak, Branka Bežanov ponosna je što je prisustvovala tom događaju i smatra da bi poštu Draži Mihailoviću "trebalo da oda svaki Srbin koji voli svoju otadžbinu".

"Na pomen generalu Draži Mihailoviću u Višegradu išla sam kao visoki funkcioner Pokreta obnove Kraljevine Srbije, a ne u svojstvu zamenice predsednika Skupštine Grada Novog Sada. Mihailovićem treba svi da se ponosimo, jer je on prvi organizovao oružani ustanak protiv nacizma u celoj okupiranoj Evropi. Najodlikovaniji je srpski oficir i čovek čijoj hrabrosti su se divili državnici širom sveta," istaknut je stav Branke Bežanov na sajtu Pokreta obnove Kraljevine Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?