Traži se smeštaj za Novosađanku koju su izvršitelji izbacili na ulicu, dostupan i žiro račun za uplate

16:07:00 06.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanku Milku Grbić juče je izvršitelj, uz pomoć žandarmerije i policije, izbacio iz dvorišnog stana u Jevrejskoj 3. Komšije i prijatelji pokušavaju da joj pronađu smeštaj, a dostupan je i broj žiro računa na koji se ovoj ženi može pomoći.

Traži se smeštaj za Novosađanku koju su izvršitelji izbacili na ulicu, dostupan i žiro račun za uplate


Ova šezdesetosmogodišnja Novosađanka je proteklu noć provela na stolici u dvorištu okružena stvarima iz domaćinstva. Kako je ispričala reporterima 021.rs, noć je bila topla, pa je bilo lako, ali nije mnogo ni spavala zbog svega što se dešavalo.

Prema njenim rečima, od jutros ju je obišla samo radnica Centra za socijalni rad koja joj je donela nešto hrane i pitala je kako se oseća.

- Nije mi ponudila nikakav smeštaj, a ja u dom ili prihvatilište ne bih. Meni treba kuća, stan, da živim negde, jesam u penziji, ali i radim kako bih još nešto zaradila i nisam nepokretna ili bolesna da budem u nekom domu. Eto, i da odem u prihvatilište, šta da radim posle tri meseca ili koliko je dozvoljeno da se tu ostane? Opet ću biti na ulici. Meni treba neki stalan smeštaj, nadam se da Grad može da mi dodeli neki od tih stanova za socijalne slučajeve - kaže ova Novosađanka.

Navodi i da sada treba da šalje molbu gradskoj vlasti da joj se dodeli stan ili neki stambeni prostor za korišćenje namenjen socijalnim slučajevima, ali da ne zna baš ni kako to ide i koliko se to čeka i da li uopšte ima prava da dobije nešto.

Milka Grbić je iseljena iz svog doma u kojem je bila preko 20 godina na osnovu sudske presude po tužbi firme „Don – don“, naslednika preduzeća „Hleb“, gde je radila i kao invalid rada dobila na privremeno korišćenje prostoriju u Jevrejskoj 3. Ona je sa pokojnim mužem dodeljene prostorije uredila i tu živela bez ometanja. Ispričala je da nije znala za postupak koji je pokrenut i da je tek kad je već presuđeno prošle godine saznala da mora da se seli, a da je juče izvršitelj uz pomoć policije obavio prinudno iseljenje. Milka spori presudu, a kao i aktivisti i komšije, smatra da se sve ovo dešava jer neko ima nameru da tu zida zgradu i dvorište se sada „čisti“ od stanara.

Svi koji žele da pomognu ovoj Novosađanki, mogu da uplate novac za račun 200-32315429-94 na ime Milka Grbić.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
27°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1012.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?