Trećina kontrolisanih radnika radila "na crno"

19:10:00 09.10.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Trećina kontrolisanih radnika radila je na crno, odnosno bez ugovora, utvrdili su inspektori rada u Novom Sadu za prvih osam meseci ove godine.

Trećina kontrolisanih radnika radila "na crno"

Prema pisanju "Novosti" kontrolisano je 876 radnika, a njih nešto više do 1.666 nije imalo nikakav ugovor. Najviše takvih bilo je u ugostiteljstvu i građevinarstvu.

Protiv 64 poslodavca inspektori su podneli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer nisu sklopili ugovor sa zaposlenim. Poslodavcima koji ugovore o radu sa zaposlenima nisu držali u firmi izdato je 77 prekršajnih naloga.

Ljiljana Stoijšić, načelnica Odeljenja inspekcije rada u Novom Sadu, rekla je da se neprijavljeni radnici lakše otkrivaju. Poslodavci su dužni da u radnom prostoru drže primerke ugovora o radu za zaposlene koji tu rade, dok su inspektori elektronski povezani sa Centralnim registrom obaveznog socijalnog osiguranja, pa u svakom momentu mogu da provere da li je radnik prijavljen.

Izvor: Novosti

Ilustracija: eflon / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Zmaj

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Idi bega! Inspekcija i njihov rad!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?