Trećom dozom vakcinisano skoro 3.000 Novosađana

13:08:00 24.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani su pokazali izuzetnu odgovornost prema trećoj dozi vakcine, tako da je u proteklih nekoliko dana trećom dozom vakcinisano gotovo 3.000 naših sugrađana. To povlači i broj onih koji primaju prvu dozu, tako da je od četvrtka do ponedeljka, prvom dozom vakcinisano oko 1.450 sugrađana, izjavio je za RTV direktor Doma zdravlja “Novi Sad” Veselin Bojat.

Trećom dozom vakcinisano skoro 3.000 Novosađana


Bojat je naveo da je većina ljudi koji su primili treću dozu dobila poziv, dok se neki javljaju zato što je proteklo šest meseci od druge doze.

Na pitanje koju vakcinu primiti, Bojat objašnjava da ukoliko su osobe primile prve dve doze Sinofarm vakcine zbog određenog faktora rizika, treba da prime i treću dozu Sinofarma, a oni koji nemaju faktore rizika, mogu da se vakcinišu i Fajzerovom vakcinom kao trećom dozom.

Kako je naveo, vakcinalni punkt na Novosadskom sajmu, koji je zatvoren, ovih dana će biti iseljen, a u planu je nekoliko manjih punktova kako bi se na taj način približili Novosađanima.

- U toku sledeće nedelje će proraditi i jedan vakcinalni punkt u samom centru pored Katedrale, imaćemo novi punkt pored upravne zgrade Doma zdravlja na Limanu 3, imamo vakcinalni punkt u objektu na Novom naselju. U dogovoru sa Gradom otvorićemo i nekoliko manjih vakcinalnih punktova, radimo na pronalaženju lokala. Takođe, autobus za vakcinaciju će ovih dana krenuti da obilazi urbane mesne zajednice i na taj način ćemo se još više približiti našim sugrađanima – istakao je Bojat.

Prema rečima direktora Doma zdravlja “Novi Sad” Veselina Bojata, u Novom Sadu je više od 50 odsto vakcinisanih sa obe doze, ali treba krenuti sa agresivnijom kampanjom jer smo svedoci sve većeg broja sugrađana koji se nakon godišnjih odmora javljaju sa simptomima kovida.



Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?