Trećom dozom vakcinisano više od 8.000 Novosađana

19:08:00 29.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Za 12 dana, koliko traje vakcinacija trećom dozom vakcine protiv koronavirusa, imunizovano je oko 8.000 Novosađana, a očekuje se da će do kraja dana ta cifra preći 9.000 građana.

Trećom dozom vakcinisano više od 8.000 Novosađana


Glavni tehničar Doma zdravlja „Novi Sad“ Nenad Vukas izjavio je za RTV da se vakcinacija trenutno obavlja na dva punkta, a od sutra će biti otvoren još jedan zbog povećanih potreba. Nije rekao koji će to punkt biti, a pre nekoliko dana je najavljeno otvaranje novih punktova i to prvo u Mesnoj zajednici „Jugovićevo“, u ulici Tarasa Ševčenka 1, a potom i u centru grada, u Sportskom centru „Slana bara“ i u Veterniku.

Vukas ističe da su sve kombinacije treće „buster“ doze vakcina moguće, ali da je dosadašnja praksa u Novom Sadu pokazala da je najviše građana posle kineskog Sinofarma sada odabralo Fajzerovu vakcinu.

Jedino pravilo koje važi za sve vakcine je da se treća doza cepiva prima 180 posle druge doze. Ranije ne sme, a kasnije može. Za one koji kao treću dozu odaberu ruski Sputnjik važno je da znaju da će dobiti prvu komponentu kao treću dozu, jer ova vakcina ima različite dve komponente.

Punktovi za vakcinaciju protiv koronavirusa su u objektu Doma zdravlja na Novom naselju (od 8 do 20 časova) i u Tržnom centru „Promenada“ (od 10 do 20 časova).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1013.1 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 8° - 24° Pretežno sunčano
Pon 9° - 22° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?