Trening za bezbednu vožnju motocikala

11:06:00 06.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Asocijacija za bezbednost motociklista danas u Novom Sadu održava akciju bezbedne aktivne vožnje za motocikliste. Treninzi se održavaju u okviru projekta „Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste“ a pod pokroviteljstvom Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Akciji se pridružio i novosadski auto sportski klub „Petro max“.

Trening za bezbednu vožnju motocikala

foto: Auto sportski klub "Petro max"

Tokom celodnevnog treninga, motociklisti će na terenu na Sajlovu moći da steknu dodatno teorijsko znanje i da se oprobaju na poligonskoj vožnji u kontrolisanim uslovima, na sopstvenim dvotočkašima.

Praktični deo počinje sa osnovama ravnoteže i polažaja tela na motociklu, ponašanju motocikla pri vožnji na pravcu i u krivini, pravilnim tehnikama kočenja u zavisnosti od mogućnosti motocikla, tj. kočionog sistema i uslova za vožnju a sve u svrhu podizanja nivoa spretnosti upravljanja motociklom, a time i smanjenje mogućnosti učešća u saobraćajnoj nezgodi zbog nepoznavanja načina bezbednog upravljanja motociklom i precenjivanja svojih mogućnosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1005.5 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?