Trg slobode bogatiji za 18 cvetnih žardinjera, raznobojno cveće u visećim saksijama

08:06:00 11.06.2024, Komentara: 1

Novi Sad – Trg slobode je od juče bogatiji novim cvećem. U 18 žardinjera posađene su puzave muškatle i ladolež. Pored toga, glavni gradski trg i pešačku zonu krasiće i raznobojno cveće u visećim saksijama postavljenim na stubovima ulične rasvete.

Trg slobode bogatiji za 18 cvetnih žardinjera, raznobojno cveće u visećim saksijama


Do sada su kombinacojom puzavih muškatli, ladoleža, dihondre i smilja ukrašeni kandelabri u Katoličkoj porti, Trgu slobode i Njegoševoj ulici, a sada će biti i na Trgu mladenaca i Železničkoj ulici.

Narednih dana saksije sa cvećem biće postavljene na rasvetnim stubovima u Dunavskom parku, Zmaj Jovinoj, Kralja Aleksandra i Pašićevoj ulici. Ukupno će biti postavljeno 372 saksije.

U okviru brige o cveću i ulepšavanju grada okopane su cvetne gredice kod Pokrajinske vlade, kao i velika cvetna gredica kod Železničke stanice i u kružnom toku u ulici Kornelija Stankovića.

U JKP „Gradsko zelenilo“ ističu da je poseban akcenat i ovog leta stavljen na zaštitu bilja. Pored permanentnog zalivanja, drveća, šiblja i cveća radnici će tokom noći, u trećoj smeni tretirati šiblje u centru grada zaštitnim preparatima. Takođe, i ovog leta sprovodiće se folijarna prihrana drveća.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Nelika

, *.mbb.yettel.rs

Odkako se Maja vratila Novi Sad je ponovo procveto kao nekad kada je ona bila gradonacelnica!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?