Tri napada na taksiste za mesec dana

10:01:00 09.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Tri napada na taksiste dogodila su se u Novom Sadu u poslednjih mesec dana. Dvojica taksista opljačkana su na Detelinari, a jedan je pretučen kod Futoške pijace, piše RTV.

Tri napada na taksiste za mesec dana

Taksisti kažu da su im najrizičnije noćne vožnje, kada se susreću sa pijanim klijentima, koji ne žele da plate vožnju, dok su im preko dana nervoza i saobraćajne gužve stalno poslovno okruženje.

Veoma često su meta napada zbog otimanja pazara, što je i slučaj dvojice taksista nedavno opljačkanih na Detelinari, pri čemu je jedan od njih povređen nožem.

- Više puta sam bio u situaciji da tražim pomoć kolega ili policije. Obično pijani klijenti neće da plate, a kad kažem da moraju da plate, oni počnu da prete - ispričao je jedan od taksista RTV-u.

Kako bi se povećala bezbednost taksista, ranijih godina govorilo se i o uvođenju panik tastera, što nije realizovano. Osim panik-tastera, taksisti su u nekoliko navrata apelovali na nadležne da im se dodeli status službenih lica, ali ni ta molba nije uslišena.

Zato taksisti tvrde da im je preostalo jedino, da se zarad svoje bezbednosti, oslone na intuiciju i razum, i dobro procene osobe koju primaju u vozilo.

Izvor: RTV.rs

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?