Tri novosadska festivala nominovana za najbolje u Evropi

13:11:00 18.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Doček, Vila i Zastave budućnosti, tri su umetnička festivala koja su se našla među sedam festivala iz Srbije nominovanih za najbolje evropske festivale u 2022. godini, u dvanaestom izdanju European Festival Awards.

Tri novosadska festivala nominovana za najbolje u Evropi

Foto: V. Veličković



Tako je Novi Sad, nalik na škotski Edinburg prepoznatljiv po umetničkim festivalima, jedan od retkih gradova čiji su festivali, po prvi put nominovani za European Festival Awards.

Na European Festival Awards, prvim nakon pandemije koronavirusa, Doček je nominovan u kategoriji Best Indoor Festival, Vila u kategoriji Best New Festival, dok za Zastave budućnosti publika nema mogućnost glasanja, jer taj je festival u posebnoj kategoriji, specijalno oformljenoj povodom 2022. godine kao Evropske godine mladih, gde odluku donosi isključivo žiri.

Pored ovih, još četiri srpska festivala ponovo ulaze u trku u kategorijama u kojima su sa ponosom bili i prethodnih godina - Exit u kategoriji Best Major Festival, Lovefest u kategoriji Best Medium Festival, Arsenal Fest za Best Small Festival, a No Sleep Festival u kategoriji Best Indoor Festival.

Glasanje je u toku na sajtu European Festival Awards https://www.europeanfestivalawards.org/

Dvanaesto izdanje European Festival Awards biće održano 18. januara u De Oosterpoort, kulturnom centru u Groningenu, u Holandiji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 6 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?