Tri pešačke ture kroz Novo naselje

09:05:00 21.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Tri pešačke ture uz priče iz komšiluka biće organizovane na Novom naselju od 25. maja do 8. juna.

Tri pešačke ture kroz Novo naselje

Prva šetnja - "Prvo Ćumez, onda Paradajz" održaće se 25. maja od 17 sati, i krenuće od livade koja je i prostor budućeg kulturnog centra (Ulica Bate Brkića 34). Druga tura - "Mirko i Slavko... i neki Limanci" biće 1. juna, a poslednja - "Stazama šampiona iz kraja" 8. juna.

Ture se organizuju u okviru projekta "Šetnja kroz nasleđe" Fondacije "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" i Udruženja "Novo kulturno naselje", a prijava nije neophodna.

Namera je da podstakne građane da se uključe u diskusiju i daju svoju viziju Novog naselja. Svaka od njih biće prilika za odgovore na pitanja kako se taj kvart urbanistički i kulturno razvijao, koja su mesta okupljanja popularna, kako je izgledalo odrastanje u njemu za uspešne sportiste, a kako za muzičare, i još mnogo toga. Govornici će biti neko koga sugrađani znaju iz prolaza ili s televizije.

"Vodićemo vas kroz omiljena mesta Novonaseljčana i analizirati kulturnu i istorijsku tradiciju ovog dela grada - od omiljenih klupica za okupljanje, muzike, druženja, do sportskog duha koji posotoji ovde. Saznaćete kako su različite generacije odrastale ovde, kako se kultura menjala, ali i kako zamišljamo Novo naselje u budućnosti", navode organizatori.




Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?