Tri puta više prijavljeno dece nego što ima mesta u vrtićima

19:05:00 15.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Na konkurs za upis u vrtiće Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”, u kojoj ima 1.561 mesto, pristiglo je čak 4.419 prijava. Rezultati konkursa za radnu 2018/2019. godinu biće poznati 2. jula.

Tri puta više prijavljeno dece nego što ima mesta u vrtićima


Kako piše Dnevnik, u jaslicama, odnosno za decu od šest meseci do tri godine, bilo je raspisano 724 mesta, dok je za mališane od treće do sedme godine na raspolaganju bilo 254 mesta u celodnevnom boravku i 583 u poludnevnom. Kao i do sada, upis funkconiše po principu bodovanja i rangiranja, po pravilima istaknutim u tekstu konkursa.

Nedavno je gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević rekao da se nada da će sledeće godine Novi Sad dobiti novo obdanište u Orahovoj ulici na Klisi, kao i da će nekadašnja policijska ispostava na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara, takođe biti pretvorena u obdanište.

Od ove godine, roditelji su mogli da konkurišu i putem elektronskih prijava, odnosno „e-vrtića”, koje su bile dostupne na sajtu „Radosnog detinjstva”. Kako kaže koordinatorka Službe za upis, ispis i premeštaj u PU Ružica Svorcan, 1.561 dete je prijavljeno koristeći tu novu opciju, koja je uvedena kao mera da bi se roditeljima olakšala procedura, da bude s manje papirologije i bez čekanja u redovima.

Za razliku od državne predškolske ustanove, upis u privatne traje čitavu godinu. Najviše zahteva za ove vrtiće biće uoči septembra, kada kreće novi ciklus isplate pomoći od Grada.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?