Tribina "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti?" u ponedeljak u Radio kafeu

18:06:00 22.06.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Tribina "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti?" biće održana u ponedeljak, 26. juna od 19 sati, u Radio kafeu.

Tribina "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti?" u ponedeljak u Radio kafeu

Popust od 11 odsto za robu i usluge namenjen ženama, jer one prosečno toliko imaju niže plate od muškaraca, koji je omogućen u sklopu akcije "Dan jednakih plata", izazvao je burne reakcije. Ideja Komisije za rodnu ravnopravnost bila je da se na taj način skrene pažnja javnosti na neravnopravan položaj žena u društvu, ali su je mnoge žene doživele kao ponižavajuću.

Na tribini "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti", sagovornice će pokušati da odgovore upravo na to, ali i na mnoga druga pitanja, koja se tiču poboljšanja položaja žena u društvu.

Učesnice tribine biće Mirjana Vasilić, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Grada Novog Sada, sociološkinja Višnja Baćanović i Svetlana Bogićević, predstavnica Udruženja "Mame Novosađanke”. Moderatorka tribine biće novinarka Radmila Leovac.

Tribinu organizuje Fondacija 021, a ulaz je besplatan.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ana

Meni je delovala akcija kupujte samo kupujte a, posebno je glupa akcija jer se zna da su veći popusti za nedelju do dve. Ali ako se skrenula pažnja na to da žene imaju lošiji položaj, onda ima nekog smisla.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?