Tribina "Homeopatija i(li) medicina" sutra u Tribini mladih

20:04:00 17.04.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Tribina "Homeopatija i(li) medicina", u okviru ciklusa "Zelena debata", biće održana u utorak 18. aprila od 19 sati, u Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Autor i moderator je Danilo Koprivica, a na tribini će osim njega govoriti vaskularni hirurg prof. dr Vladan Popović i dr Zoran Milankov specijalista oralne hirurgije, homeopat i istaknuti član udruženja za klasičnu homeopatiju "Haneman".

Tribina "Homeopatija i(li) medicina" sutra u Tribini mladih

Profesor dr Vladan Popović se u praksi susretao sa pacijentima kojima je homeopatska terapija bila dobra dodatna podrška, ali i sa onima, koji su u svom neznanju, preceneli njene moći i ugrozili sopstveno zdravlje.

Dr Zoran Milankov je veliki zagovornik homeopatije, ali je kao doktor klasične medicine, svestan da kod pojedinih stanja pacijenata, njena neadekvatna primena, može više da šteti, nego da koristi.

Ova sesija inspirisana je Svetskom nedeljom homeopatije, koja je završena 16. aprila, a koja se obeležava pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije.

"Homeopatija predstavlja, kako ističu njeni zagovornici, efikasan naučni sistem tradicionalne medicine, koji pomaže prirodnoj sposobnosti tela ili uma za samoisceljenjem. Homeopatija ne isključuje klasičnu medicinu, a i zvanična medicina, sve manje isključuje homeopatiju. Ipak, i pored nesumnjivih, širokoj javnosti nedovoljno poznatih rezultata, homeopatija ima svoja ograničenja", navode organizatori.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?