Tribina o "alternativnoj" medicini

17:12:00 08.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Tribina o "alternativnoj" medicini "Šta te košta da probaš?" biće održana u četvrtak, 10. decembra od 19 sati, u Omladinskom centru CK13.

Na tribini će se govoriti o tome da li postoji više medicina, zašto ljudi odbijaju konvencionalnu terapiju i pribegavaju alternativnim metodama, kao i o pojedinačnim "alternativnim" praksama i njihovoj naučnoj zasnovanosti, odnosno nedostatku.

Tribina o "alternativnoj" medicini

"Biće reči i o placebo efektu i kognitivnim pristrasnostima, o procesu testiranja kroz koji konvencionalne, ali ne i "alternativne", terapije moraju da prođu da bi se dokazala njihova efikasnost i da bi bile odobrene, kao i o tome kako prepoznati šarlatane koji vam daju lažnu nadu, žele vaš novac i mogu naneti štetu vašem zdravlju, direktno ili time što će vas odvratiti od terapije koja bi vam zapravo pomogla", kaže Đorđe Majstorović, iz Omladinskog centra CK13.

Gosti tribine biće lekar Dušan Novaković i sociolog Marko Škorić, dok je moderator Vladimir Cvjetićanin. Tribina se održava u okviru Naučnog kafea, koji organizuju Klub studenata sociologije "Sociologikus" i Omladinski centar CK13, a podržava Centar za promociju nauke.

Ulaz je besplatan.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?