Tribina o kontroverznoj temi: “Vakcinacija – Za! ili Protiv?”

10:06:00 02.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Vakcinacija je tema koja u poslednje vreme izaziva mnogo polemike među roditeljima. U želji da se o njoj razgovara otvoreno i konstruktivno, čuju stavovi obe strane, pretresu sporna pitanja i problematični aspekti imunizacije, Savez studenata Medicinskog fakulteta organizuje tribinu “Vakcinacija – Za! ili Protiv?”

Tribina će biti održana u četvrtak, 4. juna, u 18 sati, u amfiteatru 1 Medicinskog fakulteta. Na njoj će biti otvorena pitanja imunizacije, šta su vakcine, kako deluju, od kojih bolesti se štitimo vakcinama i kako one izgledaju u praksi, šta je sporno u sastavu vakcina, koja su im neželjena dejstva, da li je to sloboda i pravo na lični izbor ili obaveza i odgovornost svih članova zajednice...

Tribina o kontroverznoj temi: “Vakcinacija – Za! ili Protiv?”

Na tribini će govoriti doc. dr Vladimir Petrović - epidemiolog i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, dr Melanija Vislavski – pedijatar alergolog i načelnik Službe za odojče i malo dete Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, prof. dr Vesna Turkulov – infektolog i načelnica Klinike za infektivne bolesti KCV-a, dr Boško Stokin - psihijatar u Centru za dečiju i adolescentnu psihijatriju (koji će govoriti o autizmu), doc. dr Marko Škorić - sociolog na Odseku za sociologiju na Filozofskom fakultetu i Branislava Opranović - novinarka, predavač u Novosadskoj novinarskoj školi, član NUNS-a i NDNV-a.

Ulaz je besplatan.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 80%
Pritisak: 1006.9 mb
Vetar: 1 m/s, E
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?