Trka planinskih bicikala i Trka guralica sutra na Tvrđavi

16:06:00 01.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Biciklistički klub „Novi Sad“ sutra na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizuje Međunarodni Petrovaradin Fortress MTB – trku planinskih bicikala.

Trka planinskih bicikala i Trka guralica sutra na Tvrđavi


Takmičari će se nadmetati u 12 kategorija. Kup Srbije, stoga počinje u 14.00 časova, a start glavne Međunarodne UCI C1 trke planiran je za 16.00 sati.

- U Srbiji do sada nikada nije bila organizovana trka planinskog biciklizma na ovaj način. Pored toga što je staza atraktivna jer se vozi starom Tvrđavom i delom Podgrađa, trka je zanimljiva jer je otvaramo za javnost. Želimo da stvorimo atmosferu Vimbldona i približimo planinski biciklizam ljudima, te nas zbog toga gore očekuje pravi spektakl. Već dok se budete penjali na Tvrđavu prolazite tik uz stazu i na korak od takmičara, što je nesvakidašnje za ovakve trke kod nas – kazao je Nemanja Vajs, direktor trke.

Posebna atrakcija jeste Trka guralica - takmičenje u vožnji malih bicikala bez pedala za decu do pet godina.

- Važno je napomenuti da roditelj daje saglasnost da je dete zdravo i sposobno da učestvuje u trci guralica, a svako dete koje završi trku dobija poklon od Capriola. Takođe urganizujemo i tombolu za sve učesnike Capriolo Gur-Gur trke - objašnjava Vajs.

Najmlađe učesnike očekuju vredne nagrade, poput guralica, kaciga i trubica za bicikle, ali i animatori.

Start je bespatan, dužina trke je 15 metara. Pravo učešća imaju sva deca do pet godina. Takmičenje se odražava u tri kategorije (deca do 3 godine, deca do 4 godine i deca do 5 godina). Svaka kategorija je zasebna i nema mešanja. Devojčice i dečaci voze zajedno. Na startu je najviše šestoro dece, u zavisnosti od broja prijavljenih u narednu rundu ide dvoje ili troje

Trka guralica startuje u 15.30 časova.

Petrovaradinska tvrđava će do 19 časova biti zatvorena za saobraćaj. Do starta/cilja, koji se nalaze na parkingu kod Muzeja grada svi posetioci moraće da dođu peške, a usput će moći, da na samo nekoliko metara od biciklista, vide delove trke.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.3 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?