Troje dece iz vrtića pozitivno na koronu, u školama povećan broj obolelih

17:11:00 21.11.2020, Komentara: 1

Novi Sad - U poslednjih nedelju dana na koronavirus je pozitivno troje dece koja idu u vrtiće PU „Radosno detinjstvo“, potvrdila je članica Gradskog vеća za obrazovanjе Dina Vučinić i dodala da su u predškolskoj ustanovi i školama, pojačavamo sprovođenje mera dezinfekcije i strogu kontrolu nošenja maski.

Troje dece iz vrtića pozitivno na koronu, u školama povećan broj obolelih

Foto: Grad Novi Sad



U osnovnim školama koronavirusom je zaraženo 36 učenika i 107 zaposlenih, a 850 učenika i 96 zaposlenih su u izolaciji. U srednjim školama, gde se svake druge nedelje nastava realizuje onlajn, zaraženo je 111 učenika i 43 zaposlenih, dok je u izolaciji 359 dece i 50 zaposlenih.

Uprave svih novosadskih osnovnih i srednjih škola su u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i u skladu sa njihovim merama i preporukama one i postupaju. Ukoliko se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu u trajanju od 14 dana, a ukoliko ima više zaraženih, u dva ili više odeljenja jedne smene, ista smena prelazi na onlajn nastavu na 14 dana.

Grad Novi Sad će u dogovoru sa Ministarstvom prosvete preduzimati dalje korake što se tiče organizovanja nastave i školskog raspusta, navodi se u saopštenju i dodaje dab se svaki dan, poseban akcenat stavlja na što bezbednije organizovanje nastave, kako bi obrazovni sistem mogao da funkcioniše na najbolji mogući način, u skladu sa epidemiološkim merama.

Troje dece iz vrtića pozitivno na koronu, u školama povećan broj obolelih


U cilju sprečavanja širenja virusa Covid – 19, svakodnevno, od proglašenja pandemije preduzeće „Ciklonizacija“ detaljno dezinfikuje predškolske i obrazovne ustanove na teritoriji Novog Sada. Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić obišla je Srednju tehničku školu „Mileva Marić Ajnštajn“, Osnovnu školu „Svetozar Marković Toza“ i vrtić „Svitac“ u kojima je danas urađena dezinfekcija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Marina

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Dezinfekciju vrtica opste ne radi Ciklonizacija niti je ikada radila ves druga firma a u vrticima USKORO nece imati ko da radi tako da svaka cast sto niste naveli (verovatno niste dobili informaciju) broj zarazenih ljudi koji rade u Radosnom detinjstvu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?