Troje Novosađana uhapšeno zbog sumnje da su oštetili „Srbijagas“ za 22,8 miliona dinara

20:09:00 27.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Troje Novosađana uhapšeno je danas zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP „Srbijagas“ za 22,8 miliona dinara.

Troje Novosađana uhapšeno zbog sumnje da su oštetili „Srbijagas“ za 22,8 miliona dinara


Naime, lisice su stavljene na ruke J. M. (54), P. B. (63) i V. B. (37) iz Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, osumnjičena J. M. se tereti da je, kao odgovorno lice u „Srbijagasu“, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.

- Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između „Srbijagasa“ i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V. B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P. B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen. Na taj način, V. B. i P. B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara - pojašnjavaju u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Uhapšenjima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?