Tržišni inspektor reketira penzionere

12:10:00 10.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Nepoznati tržišni inspektor pokušao je juče da reketira staricu, Milku Čurguz (71) iz Veternika, koja je na Bulevaru oslobođenja prodavala pletene vunene čarape i nazuvice. Kada je odbila da mu da mito, inspektor je počeo da joj preti.

Incident se dogodio u blizini marketa "Idea", gde dosta penzionera prodaje cveće, voće i rukotvorine.

Tržišni inspektor reketira penzionereFoto: 021.rs

Jedna od očevidaca, T. D, rekla je da je tuda prolazila i videla baku kako preplašena plače, dok je pored nje stajao stariji muškarac.

"Zastala sam i čula tog starijeg čoveka, za koga se kasnije ispostavilo da je tržišni inspektor, kako govori starici da je bezobrazna i da će joj zbog toga sledeći put uzeti sve stvari koje prodaje", rekla je T.D.

Kada ju je primetio inspektor se udaljio, a ova sugrađanka pomogla je starici, koja inače, živi od 15.000 penzije i izdržava se od prodaje heklanih rukotvorina.

Pomenuti tržišni inspektor poznaje sve prodavce, i redovno im uzima "mito" u vidu voća, povrća ili čega već imaju na tezgama, u zamenu da ih pusti da dalje prodaju.

Ovaj čovek poznat je i komunalnoj policiji, koja se pak ograđuje od ovog slučaja, jer "neko taj posao mora da radi, a oni ne žele jer znaju da su ti penzioneri u jako teškoj situaciji".

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?