Tržni centar pored Spensa biće gotov do kraja 2018. godine

09:07:00 14.07.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Novi tržni centar kompanije "NEPI-Rockcastle", "Promenada Novi Sad", trebalo bi da bude izgrađen do kraja 2018. godine, na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja, i u njemu će biti zaposleno oko 1500 radnika, najavljeno je tokom polaganja vremenske kapsule na mestu gde će ovaj šoping mol biti sagrađen.

Tržni centar pored Spensa biće gotov do kraja 2018. godine Generalni direktor "NEPI-Rockcastle" Aleksandar Morar istakao je da će "Pomenada" u svojoj ponudi imati veliki izbor brendova i zabavnih sadržaja.

- Smatram da će ovaj tržni centar biti jedna od društvenih atrakcija Novog Sada, poput starog jezgra grada koji je izuzetno lep. Izgradnja ovog centra u Novom Sadu je jedan od naših najskupljih projekata, ali mi razmišljamo na duge staze i verujemo da će ovaj tržni centar postati jedan od najboljih u regionu – rekao je Aleksandru Morar.

Aset menadžer za projekte u Srbiji te kompanije Jelena Jevremović, istakla je da će "Promenada Novi Sad“ za 25 odsto uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji, dodavanjem svojih 150 000 metara kvadratnih.

- Naš centar otvoriće potrebu za više od 1500 radnih mesta i kreiraće potencijal za privlačenje poslovnih mogućnosti i za druge firme, čime ćemo doprineti povećanju zaposlenosti u gradu. Sveukupno, budžet Republike Srbije prihodovaće za oko 20 miliona eura kroz različite vrste poreza i doprinosa – tvrdi Jelena Jevremović.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je ovo jedan od najvažnijih investicionih ciklusa koji će se odigrati u narednim godinama u Novom Sadu.

- Mi ćemo kao Grad učiniti sve da imaju najbolje moguće uslove za poslovanje, da nemaju nikakve administrativne probleme kako bi u predviđenim rokovima završili investiciju. Potez oko tržnog centra će dobiti potpuno novu dimenziju i ovo će biti jedan od najlepših delova Novog Sada. Siguran sam da je dolazak ove kompanije, još jedna pozivnica drugim investitorima da dođu u Novi Sad – rekao je Vučević.

"Promenada Novi Sad", na četiri nivoa maloprodajnog prostora i sa 1500 parking mesta, biće najveći i najmoderniji tržni centar u Srbiji. Nudiće zabavne sadržaje i, prema najavama, podići će posetiocima iskustvo kupovine do najvišeg nivoa. U izgradnju će biti uloženo više od 100 miliona evra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Slavko

, *.dynamic.isp.telekom.rs

To ovi što će ostati bez posla u Merkatoru da pređu u taj tržni centar, a onda Merkator kao SPENS neka skuplja paučinu i duhove...kakve investicije vi birate....


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?