Tržnica odustala od rekonstrukcije Satelitske pijace

12:09:00 01.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad – Satelitska pijaca, uprkos višegodišnjim najavama, neće biti rekonstruisana u neko skorije vreme jer novca za to nema! Kako piše portal 021.rs, JKP "Tržnica" je odustala od rekonstrukcije ove pijace pošto je, nakon tendera na kojem su izabrani izvođači radova, donela odluku da se ugovor raskine. Portal piše da se kao razlog odustajanja navodi nedostatak sredstava.

Tržnica odustala od rekonstrukcije Satelitske pijace

foto: JKP "Tržnica"

JKP "Tržnica" je početkom avgusta na tenderu odabrala konzorcijum "NPN Gradnja" i firmu "Bob" iz Novog Sada, kao i "Radun inženjering" iz Bačke Palanke za izvođače radova na I fazi rekonstrukcije pijace, a njihova ponuda za radove bila je 23,9 miliona dinara bez PDV-a, piše 021.rs. Ovi radovi trebali su da obuhvate izgradnju jednospratne zgrade u kojoj bi se nalazili lokali i koja bi zauzimala veći deo današnje parcele. Predviđeno je bilo i da budu izvedeni pripremni i zemljani radovi, sagrađena kompletna čelična konstrukcija, izgrađen pijačni plato i uređena vodovodna i kanalizaciona mreža.

Sve ovo će sada biti odloženo bar do sledeće godine, pošto se u obrazloženju o raskidu ugovora navodi da će "Tržnica" tender ponoviti 2017. godine, pod uslovom da se steknu neophodni uslovi. Obrazloženje da sada nema novca za radove je iznenađenje, ističe portal, jer je ranije iz lokalne uprave navođeno da je u budžetu grada za to obezbeđeno 30 miliona dinara, a da je "Tržnica" isto toliko obezbedila. Tada je rečeno da je oko 60 miliona dinara dovoljno za sve radove, a zbog još uvek nerešenih imovinsko-pravnih odnosa oko zemljišta odlučeno je da se radovi podele u dve faze.


Izvor: Radio021

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?