„Tržnica“ uvodi elektronski sistem na pijacama: LED paneli sa cenama i imenom prodavca

19:09:00 02.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadske pijace u skorije vreme trebalo bi da se modernizuju, pa bismo na tezgama mogli viđati LED panele i prikazane cene, a istovremeno bismo znali i od koga kupujemo robu.

„Tržnica“ uvodi elektronski sistem na pijacama: LED paneli sa cenama i imenom prodavca


Naime, JKP „Tržnica“ raspisala je tender za nabavku platforme za elektronsku evidenciju i naplatu pijačnina, kao i zaseban modul za elektronsku publikaciju i administraciju cena na pojedinim pijačnim mestima. Kako piše 021.rs, primenom novih softverskih rešenja, „Tržnica“ bi u svakom trenutku imala pregled i kontrolu ukupnih, zakupljenih i slobodnih tezgi, kao i mogućnost elektronske naplate pijačnine. Imala bi i mogućnost da direktno na pijacama, pomoću LED ekrana i QR kodova, promoviše ponudu na tezgama.

JKP „Tržnica“ Novi Sad ima na svojim prodajnim mestima izuzetno veliku posetu potencijalnih kupaca, u skladu sa navedenim selektovane lokacije prodajnih mesta će biti opremljene outdoor led panelima, navodi se u tehničkim specifikacijama tendera.

Tu je i namera nabavke posebnog modula u sklopu sistema, a koji bi koji omogućavao „standardizovanu, uređenu elektronsku publikaciju i distribuciju, evidenciju cena proizvoda na svojoj tezgi na izdvojene mikro segmente - mikro panele koji se nalaze na tezgama zakupaca, a sve to kroz ekran mobilnog uređaja“.

U planu je izrada, isporuka i montaža informativnih QR pločica na selektovanim lokalitetima (broj tezge, naziv lokacije, logo „Tržnice“ i Grada Novog Sada).

„Tržnica“ zahteva garanciju od najmanje 12 meseci na sav isporučeni softver i svu opremu.

U "Tržnici" za 021.rs kažu da je cilj transparentnije predstavljanje cena kupcima.

Tender za nabavku neophodne opreme otvoren je do 5. oktobra.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?