Turnir u basketu 3x3 na Trgu slobode početkom juna

17:05:00 09.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Internacionalni turnir u basketu 3x3, „Novi Sad ultra challenger“, okupiće 16 najboljih ekipa sveta koje će se boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine.

Turnir u basketu 3x3 na Trgu slobode početkom juna


Turnir koji organizuje basket klub Avai 3x3 biće održan na Trgu slobode 3. i 4. juna.

Ima status FIBA challenger turnira, a najbolje rangirani igrači i ekipe na FIBA 3x3 listi zaigraće na specijalno napravljenim terenima u centru grada.

Srbiju će predstavljati Ub 3x3 i Liman 3x3. Između ostalih, dolaze ekipe iz Amerike (NY Harlem, Princeton, Chichago), Letonije (Riga), Holandije (Amsterdam), Kine i Austrije.

- Mi jesmo grad basketa 3x3, a jasan pokazatelj toga su momci iz Novog Sada koji nas predstavljaju u reprezentaciji Srbije, osvajači bronzane olimpijske medalje u Tokiju 2020. Svaki deo grada ima neko mesto gde se okupljaju momci i igraju basket 3x3 i to je jedna lična karta basketa u Novom Sadu - izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvejtićanin.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić rekao je da su izuzetno počastvovani što se jedan ovakav turnir organizuje u Srbiji, s obzirom da je po jačini i kvalitetu iza master turnira najjači turnir koji FIBA dodeljuje lokalnom organizatoru.

- Sigurno da nam mnogo znači što je turnir u Novom Sadu jer najbolji basketaši dolaze iz Novog Sada - istakao je Bolić.

U centru grada, 3. i 4. juna, biće postavljen izdignuti teren na čije tribine staje 1.300 ljudi, a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati mečeve i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?