Tužilaštvo ćuti o mučenju psa na Kamenjaru

19:05:00 30.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Udruženje „Pravnici za zaštitu životinja – Novi Sad“ obavestili su javnost na svojoj Facebook stranici da su reagovali i podneli krivičnu prijavu, povodom krivičnog dela ubistvo i zlostavljanje životinja, kada je prošle godine u oktobru mesecu, stariji čovek na Kamenjaru udario svom snagom psa o beton, a potom ga stavio u gepek automobila i odvezao u nepoznatom pravcu, ali da slučaj nije rešen do dana današnjeg.

Tužilaštvo ćuti o mučenju psa na Kamenjaru


- Iako smo ušli u trag osumnjičenom, iako smo došli do vozila koje je tom prilikom vozio osumnjičeni, iako smo dostavili tužilaštvu fotografiju vozila sa jasno označenim registarskim tablicama, iako postoji svedok koji je video počinioca, iako smo naknadno stupili u kontakt sa još jednim svedokom čiju izjavu smo dostavili tužilaštvu, do sada nije reagovao niko – navode na svojoj Facebook stranici.

Kako navode, razlog su dobili jedino telefonskim putem od zamenice javnog tužioca Tijane Divjak, jer im na mejl koji su tri puta slali sa zahtevom da ih informišu o toku postupka, niko nije odgovorio. Divjak im je, usmenim putem obrazložila da je svedokinja I. V. koja je videla počinioca i sa čijeg video nadzora potiče snimak krivičnog dela koji je harao internetom, odbila da da izjavu, a da ona „ne može prinuditi svedoka da dođe i da izjavu osim novčanim kažnjavanjem, a zašto da to radi ako se svedok boji“.

Takođe, kako kažu, zamenica je kazala da "ona prva voli životinje, ali da li je ubistvo čoveka i psa isto"

- S obzirom na to da smo povodom reakcije nadležnih u većini slučajeva poražavajuće nemoćni i da ćemo vas obavestiti o još prijava po kojima nije postupano, što nadležniih tužilaštava, što veterinarske inspekcije, pozivamo medije da svi zajedno izvršimo pritisak kako bi se ovaj slučaj rasvetlio i počinilac kaznio. Nikada se ništa neće promeniti ukoliko ne utičemo na nadležne institucije da rade svoj posao savesno, bez obzira ko je žrtva, vršenje krivičnih dela nad nemoćnima i slabijima je nesporno društveno nepoželjno ponašanje i korak ka vršenju težih krivičnih dela. Danas su to životinje, sutra će biti čovek. U čemu je razlika pitamo mi zamenicu javnog tužioca Tijanu Divjak – navodi se Facebook stranici „Pravnici za zaštitu životinja – Novi Sad“. Oni dodaju da je predmet zaveden pod brojem KTN 2754/21 i pozivaju meije da reaguju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?