Tužilaštvo kvalifikovalo ranjavanje mladića na Detelinari kao pokušaj ubistva

12:06:00 25.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon jučerašnje pucnjave na Detelinari u kojoj je ranjen V. K. (22) iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo je to delo kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Tužilaštvo kvalifikovalo ranjavanje mladića na Detelinari kao pokušaj ubistva

Kako se navodi u saopštenju novosadskog Višeg javnog tužilaštva, juče oko 14 časova u Ulici Stevana Mokranjca je pokušano da se na podmukao način upotrebom vatrenog oružja liši života oštećeni V. K. iz Novog Sada.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja. Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, koji je izvršio uviđaj, naložio izuzimanje određenih tragova i predmeta sa lica mesta koji će biti predmet veštačenja, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnosti njihovih saznanja, te su preduzete i druge odgovarajuće radnje - navode u Višem javnom tužilaštvu i ističu da nastavljaju dalji rad na tom slučaju i preduzimaju sve mere radi obezbeđivanja dokaza, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1010.9 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?