U akciji "Školarac" 57 zaplena opojnih droga

13:09:00 17.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Broj počinjenih krivičnih dela u novosadskim osnovnim i srednjim školama tokom školske 2015/2016. godine, kao i u njihovom okruženju, smanjen je sedam i po odsto, što je osamnaest dela manje nego u školskoj 2014/2015. godini.

U akciji "Školarac" 57 zaplena opojnih drogafoto: A. K.

Protekle školske godine, u okviru operativne akcije "Školarac", bilo je 57 slučajeva zaplene opojnih droga kod isto toliko osoba. Pronađeno je 76 grama heroina, 493 grama marihuane, kao i 293 komada različitih opojnih tableta. S druge strane, nije pronađeno nijedno vatreno oružje u školama i u njihovoj okolini, a provereno je ukupno 7.200 osoba.

Dejan Drobnjak iz Policijske uprave Novi Sad, kaže da je subjektivni osećaj bezbednosti kod novosadskih učenika daleko viši nego što je bio ranije, podsetivši na teško krivično delo vršnjačkog nasilja koje se desilo u martu u OŠ "Branko Radičević".

"Taj slučaj poremetio je dobar osećaj bezbedosti kod dece. Ipak, uspeli smo da procesuramo počinioce i pokazali smo da nijedno krivično delo ne ostaje nerasvetljeno", rekao je Drobnjak.

Što se tiče preventivnih aktivnosti, kroz 597 predavanja u okviru projekta "Bezbedno detinjstvo – razvoj bezbednosne kulture mladih" obuhvaćeno je više od 13.000 učenika petih razreda, a prevencija i akcija "Školarac" će biti nastavljene i u ovoj školskoj godini.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 996.8 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?