U autobusu kao u rerni, manje od polovine buseva ima klimu

17:07:00 03.07.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Na gradskim i prigradskim linijama, putnike svakodnevno prevozi 179 autobusa, a trenutno samo 72 vozila imaju ugrađen klima-uređaj. Na ovakvo stanje najviše pritužbi imaju putnici iz okolnih prigradskih naselja, koji u vrelim autobusima provedu i više od pola sata dok ne stignu u grad, ili u povratku kući. Kako kaže jedan od putnika, u autobusima bude i više od 40 stepeni.

U autobusu kao u rerni, manje od polovine buseva ima klimu

Građani su se često žalili da u većini autobusa nije moguće otvoriti prozore, da klime ne mogu da rashlade bus u špicu kada je velika gužva, te se raduju starim „krntijama“ koji imaju „ventilacione otvore“ dužinom cele karoserije. Putnici se žale i da u nekim autobusima još uvek radi grejanje, ali priznaju da je najgore vozačima koji čitavu smenu rade u takvim uslovima.

U JGSP „Novi Sad“ za Večernje novosti objašnjavaju da proces rada u gradskom prevozniku predviđa dnevni raspored na linije u skladu sa prevoznim potrebama, kapacitetima i strukturama vozila, pa, u skladu sa tim, klimatizovani autobusi se raspoređuju na gradske i prigradske i međumesne linije.

- Svesni smo da u vreme velikih vrućina sadašnji broj autobusa sa klima-uređajima nije dovoljan, i zato ulažemo velike napore na podmlađivanju voznog parka - ističu u JGSP „Novi Sad“ i najavljuju da će se situacija uskoro poporaviti. U toku je, kako napominju, kupovina osam midi i 13 solo autobusa, a ta brojka će, dodaju, biti značajno uvećana.

- Iz gradskog budžeta je 25. juna za nabavku 20 novih zglobnih i 30 solo vozila izdvojeno 700 miliona dinara. Uz to, najavljeno je još 850 miliona za nova vozila dogodine - kažu u GSP-u Novostima.

Time će se postići da više od polovine autobusa gradskog prevoznika bude nova. Samim tim, putnici će dobiti prevoz kakav zaslužuju, klimatizovan i udoban, a preduzeće će ostvariti zacrtani cilj poslovanja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

NSdjanka

Pa to je već godinama tako. Zimi ledara, ujutru kad idete na posao, dah vam se pojavljuje u autobusu, ja sam za vožnju sa Limana do Naselja od pola sata nosila ćebe. Leti rerna, ne možeš noge da držiš na podu jer peče preko patika. Godinama se ništa ne menja.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?