U Banjaluci uhapšen Novosađanin osumnjičen za ubistvo navijača Vojvodine

13:01:00 12.01.2021, Komentara: 0

Stefan Stefanović (28) iz Novog Sada uhapšen je u Banjaluci. Osim Stefanovića, u akciji „Logan“ uhapšeni su i Milan Gajić, pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, i Bojan Đurić, taksista iz Banjaluke. Oni se sumnjiče da su pomogli Stefanoviću da pobegne iz Srbije, kao i da su zajedno sa njim dilovali drogu, falsifikovali pare i počinili druga krivična dela.

U Banjaluci uhapšen Novosađanin osumnjičen za ubistvo navijača Vojvodine

foto: MUP

Za Stefanovićem je tragao Interpol od 2017. godine zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u klubu „The end“ kod hotela „Park“ 8. oktobra 2017. godine. Stefanović je tok dana oko 6 sati ispalio više hitaca u Pribakovića, koji je na licu mesta preminuo. Tom prilikom je, verovatno slučano, u stopalo ranjen Novosađanin R.S. (31). Za Stefanom Stefanovićem je bila raspisana poternica jer se nije pojavio na izdržavanju zatvorske kazne. On je inače od ranije bio poznat policiji po različitim krivičnim delima, zbog čega je već dva puta osuđivan na višegodišnje kazne zatvora.

Portparolka PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da je akcija „Logan“ usmerena prema kriminogenim osobama osumnjičenim za veći broj krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i falsifikovanjem dokumentacije, te i drugih krivičnih dela.

U pretresu stana i drugih prostorija koje koristi Stefanović pronađeno je i oduzeto oko 61 gram kokaina, oko 30 grama marihuane, vaga, više mobilnih telefona, veća količina novca, falsifikovana dokumenta Srbije i Švajcarske i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku. Stefanović je prilikom kriminalističke obrade izjavio da se na području Banjaluke skrivao oko tri godine koristeći falsifikovane dokumente sa lažnim imenom. Policijski službenici su došli do saznanja da koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Banjaluke.

U ovoj akciji je odužeto više od 5.000 evra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?