U Betaniji se godišnje rodi do 6.800 beba

14:11:00 22.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Između 6.500 i 6.800 beba godišnje se rodi u novosadskom porodilištu, a čak 3.500 majki je van Novog Sada, rečeno je na odeljenju neonatologije Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

U Betaniji se godišnje rodi do 6.800 bebaRTV (Aleksandar Korom)

Na ovoj klinici pre neki dan je otvorena nova renovirana prostorija za otpust novorođenih beba. Prostorija je ograđena providnim staklom, što je trend u svetu, kako bi rodbina mogla da vidi povijanje novorođenčadi i komunicirala sa majkom.

"Želeli smo da prostor, iz koga svakodnevno bebe kreću u novi život, učinimo prijatnijim, tako da je on i uređen po svetskim standardima", rekao je Dragan Stajić, načelnik Betanije.

Epidural ipak nedostupan svim ženama

Inače, povodom ideje ministra zdravlja Zlatibora Lončara da od januara 2016. godine svaka porodilja prilikom porođaja dobije epiduralnu anesteziju, u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo kažu da je to za sada neizvodljivo. U Betaniji nema dovoljno anesteziologa, pa se epiduralna anestezija porodiljama ne daje ni tokom noći.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?