U bivšoj Kovid bolnici na Mišeluku počinje sa radom palijativna nega

12:08:00 08.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – U prostoru bivše Kovid bolnice na Mišeluku počinje organizovanje palijativnog zbrinjavanja bolesnika, a u rad se pušta i Odsek za mentalno zdravlje u zajednici. Time će zdravstveni sistem Vojvodine, odnosno Univerzitetski Klinički centr Vojvodine, biti bogatiji za dve nove delatnosti.

U bivšoj Kovid bolnici na Mišeluku počinje sa radom palijativna nega


- U okviru palijativnog zbrinjavanja pacijenata adekvatno će se pružati medicinska usluga najranjivijim kategorijama bolesnika, odnosno pacijentima obolelim od neizlečivih bolesti, dok će se istovremeno pružati neophodna podrška njihovim porodicama, a sve u skladu sa najnovijim svetskim standardima - navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

U funkciji pružanja palijativne nege u UKCV-u nalaziće se 50 kreveta za bolesnike, uz obezbeđene dodatne kapacitete za aktivno uključivanje članova porodice u proces lečenja prema preporukama najsavremenijih vodiča za palijativno zbrinjavanje.

- Zahvaljujući adekvatnom palijativnom zbrinjavanju pacijenata, Vojvodina će po prvi put dobiti jedan takav vid zdravstvene zaštite, koji će standarde lečenja podići na potpuno novi nivo - ističe se u saopštenj.

U bivšoj Kovid bolnici na Mišeluku počinje sa radom palijativna nega


Odsek za mentalno zdravlje u zajednici, kako navode, obezbediće viši nivo kvaliteta zaštite mentalnog zdravlja sa kojim se savremena svetska populacija suočava, kroz pružanje usluga i promociju iz domena mentalnog zdravlja i prevenciju mentalnih poremećaja. Na ovaj način će se pružati usluge pacijentima koji zbog svog zdravstvenog stanja zahtevaju psihološku dijagnostiku, opservaciju, grupnu i individualnu psihoterapiju, radnu terapiju, kao i psihosocijalnu podršku u vidu intervencija u kriznim situacijama.

U bivšoj Kovid bolnici na Mišeluku počinje sa radom palijativna nega


- Uvođenjem novih delatnosti u okviru UKCV-a Pokrajinska vlada nastavlja kontinuitet ulaganja u podizanje kvaliteta pružanja medicinskih usluga građanima Vojvodine, jer će se na ovaj način značajno poboljšati, kako dijagnostika i lečenje, tako i prevencija teških bolesti, od kojih, nažalost, sve veći broj ljudi oboleva - naglašava se u saopštenju.



Foto: Pokrajinska vlada


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?