U četvrtak javna rasprava o budućnosti Limana

17:11:00 28.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Javna sednica Komisije za planove Grada Novog Sada, na kojoj će se raspravljati i o budućnosti Limana, zakazana je za četvrtak 29. novembar u 9 sati, u Plavoj sali Skupštine grada (Žarka Zrenjanina 2, I sprat).

U četvrtak javna rasprava o budućnosti Limana

Planom Komisije obuhvaćena je izgradnja garaža na Limanima umesto trenutnih parkinga, izgradnja predškolske ustanove umesto parka i dečjeg igrališta, izgradnja ugostiteljskog objekta u Limanskom parku, izgradnja saobraćajnice kroz Limanski park od mosta Slobode do Kineske četvrti, izgradnja zgrade poreske uprave, itd.

Zato Inicijativa građana "Sačuvajmo Liman od betona" poziva Novosađane da učestvuju u javnoj raspravi i ne dozvole, kako kažu, uništavanje Limana. Napominju da je Liman jedan od retkih urbanistički zaokruženih celina, u kojima je kvalitet života znatno ispred nekih drugih delova grada, građenih bez odgovornosti prema njihovim i budućim stanarima, te ne sme biti pretvoren u loš primer urbanističkog uništavanja, kao što su to Nova Detelinara, Grbavica, Podbara, i smatraju da se to mora sprečiti.

"Gradske javne površine pripadaju građanima, što bi trebalo da znaju i donosioci odluka, ali i urbanisti. To znači svakako unapređenu saradnju između gradskih institucija, preduzeća i građana, koja nedostaje, a znači i urbanistička rešenja koja neće podsticati korišćenje motornih vozila, kao i izmenu odluka koje idu na ruku investitorima da prilikom izgradnje objekata ne obezbede potreban broj parking mesta. Zbog toga su nam rešenja o saobraćajnici u Limanskom parku ili javnim garažama na Limanu, teško prihvatljiva", saopšteno je iz Inicijative "Sačuvajmo Liman od betona".

Oni napominju da, ukoliko grad nema drugih načina da se izdržava, osim da prodaje javne površine ili da ih komercijalizuje, to znači da se njime ne rukovodi dobro. Zato pozivaju Novosađane da na javnu sednicu dođu u što većem broju i iznesu svoj stav o ovim pitanjima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?