U četvrtak počinje Festival uličnih svirača, izmene u saobraćaju, posebne autobuske linije

17:08:00 22.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Festival uličnih svirača - Gradić fest, 23. po redu, počeće u četvrtak, 24. avgusta. Zbog festivala će biti promenjen režim saobraćaja, a biće uvedeni vanredni polasci autobusa GSP-a.

U četvrtak počinje Festival uličnih svirača, izmene u saobraćaju, posebne autobuske linije

Ovogodišnji Gradić fest biće na binama ispred Beogradske kapije, u Štrosmajerovoj, Beogradskoj i u Gradiću bioskopu, kao i na Trgu prote Mihaldžića i Krugu.

Festival će početi u četvrtak u 19.30 časova povorkom kroz centar Novog Sada. „Svemirski traktor“ i DJ MKDSL (Mama kaže da sam lep) predvodiće paradu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina do Gradića, da bi DJ MKDSL na glavnoj bini ispred Beogradske kapije uveo publiku u koncert Bojane Vunturišević.

Povorku će pratiti performeri, plesači i „Rusty Brass Band“ iz Italije, najavili su organizatori.

Na punktovima će prve festivalske večeri od 19 časova nastupiti La Famiglia Mirabella, El Loren - Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.

Sve ljubitelje plesa, posebno tanga, tokom prve festivalske večeri na Trgu prote Mihaldžića čeka Petrovaradinski Caminito.

Pored muzičkog programa, u sklopu Gradić bioskopa, u petak i subotu od 20 časova biće prikazani kratkometražni filmovi iz selekcija Filmskog Fronta i dugometražni „Oaza“ i „Do Daske“.


Vanredne linije i koncerti u autobusima GSP-a

GSP će uvesti vanredne autobuske linije tokom sva tri dana Festivala uličnih svirača.

Osim prevoza do mesta festivalskih dešavanja, posetioci će na navedenim linijama moći da uživaju u koncertima koji će se održavati u autobusima na određenim polascima. Satnicu pogledajte u tabelama.

U četvrtak počinje Festival uličnih svirača, izmene u saobraćaju, posebne autobuske linije

U četvrtak počinje Festival uličnih svirača, izmene u saobraćaju, posebne autobuske linije

U četvrtak počinje Festival uličnih svirača, izmene u saobraćaju, posebne autobuske linije


Prvog dana Festivala (četvrtak, 24. avgust) autobusi će saobraćati na tri vanredne linije FUS0, FUS1 i FUS2. Linija FUS0 saobraćaće od 19 do 20.45 časova. Nakon otvaranja Bulevara Mihajla Pupina, do mesta održavanja Festivala u Podgrađu počeće da saobraćaju linije FUS1 i FUS2.

Drugog i trećeg dana festivala (petak, 25. i subota, 26. avgust) saobraćaće samo linije FUS1 i FUS2.

Na sve tri linije autobusi će se zaustavljati na zvaničnim stajalištima GSP-a i biće posebno obeleženi.

Trase vanrednih linija

FUS 0: ABC Detelinara - centar - Liman 4

Stajalište kod ABC-a u Rumenačkoj ulici (stajalište linije 3) - (levo skretanje) Bulevar kralja Petra I - (desno skretanje) Bulevar oslobođenja - (levo skretanje) Jevrejska ulica – (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina (zaustavlja se na mestu početka povorke kod Banovine) - (desno skretanje) Ulica Žarka Zrenjanina - Stražilovska ulica - (desno skretanje) Bulevar cara Lazara - (levo skretanje) Fruškogorska ulica - (na kružnom toku desno) Ulica Narodnog fronta do okretnice linije 4 na Limanu 4.

Sa okretnice linije 4 autobusi će po navedenoj satnici istom trasom preko centra saobraćati do ABC Detelinara.

FUS 1: ABC Detelinara - podgrađe Petrovaradina

Stajalište kod ABC-a u Rumenačkoj ulici (stajalište linije 3) - (levo skretanje) Bulevar kralja Petra I - (desno skretanje) Bulevar oslobođenja - (levo skretanje) Jevrejska ulica - (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina - Varadinski most - podgrađe Petrovaradinske tvrđave (preko puta "Aqua Dorie") gde se trasa završava i čeka sledeći polazak.

Povratak se obavlja istom trasom, s tim što linija završava na stajalištu u Rumenačkoj ulici, nakon raskrsnice za Bulevarom Jaše Tomića.

FUS 2: Liman 4 - podgrađe Petrovaradina

Stajalište u Ulici Narodnog fronta na Limanu 4 (početno stajalište linije 4) - Ulica Narodnog fronta - (levo skretanje) Fruškogorska ulica - (desno na kružnom toku) Bulevar cara Lazara - (levo skretanje) Stražilovska ulica - Ulica Žarka Zrenjanina - (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina - Varadinski most - podgrađe Petrovaradinske tvrđave (preko puta "Aqua Dorie") gde se trasa završava i čeka se povratak.

Povratak se obavlja istom trasom, s tim što linija završava na poslednjem stajalištu u Ulici Narodnog fronta na Limanu 4.


Izmena režima saobraćaja

Pre i za vreme festivala u centru Novog Sada i Gradiću biće izmenjen režim saobraćaja.

Za potrebe povorke, u četvrtak, 24. avgusta od 18 do 21 čas biće zabranjen saobraćaj na Bulevaru Mihajla Pupina, od Ulice Žarka Zrenjanina do puta za Tvrđavu.

Saobraćaj u Petrovaradinu, od Trga vladike Nikolaja do puta za Tvrđavu, biće zabranjen od srede, 23. avgusta u 16 časova do nedelje, 27. avgusta u 16 časova.


Izmenjene trase autobusa GSP-a

Zbog izmene režima saobraćaja, u četvrtak, 24. avgusta od 18 do 21 čas, biće promenjene i trase autobuskih linija, i to:

Linije 3 i 3A

Smer iz Novog Sada: Od raskrsnice ulica Jevrejske i Uspenske, autobusi saobraćaju desno u Jevrejsku ulicu, levo na Bulevar oslobođenja, levo u Ulicu Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije, pravo Beogradskim kejom, levo na drumsko-železnički most, dalje Reljkovićevom ulicom i nakon toga redovnim trasama kretanja.

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Reljkovićeve autobusi saobraćaju Reljkovićevom ulicom, preko drumsko-železničkog mosta, desno ka ulici Beogradski kej, dalje Kejom žrtava racije, desno u Maksima Gorkog, desno na Bulevar oslobođenja, desno u Jevrejsku ulicu, levo u Uspensku ulicu i dalje redovnom trasom.

Linija 6

Smer sa Podbare: Pravo Kejom žrtava racije, desno u Maksima Gorkog, desno na Bulevar oslobođenja, levo u ulicu Futoška i dalje redovnom trasom.

Smer sa Adica: Od raskrsnice Futoške ulice i Bulevara oslobođenja, autobusi saobraćaju desno na Bulevar oslobođenja, levo u Ulicu Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije i dalje redovnom trasom kretanja.

Linija 9 i 9A

Smer sa Novog naselja: Od raskrsnice ulica Stražilovske i Maksima Gorkog autobusi saobraćaju desno u ulicu Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije, pravo ulicom Beogradski kej, levo na drumsko-železnički most, dalje Reljkovićevom ulicom i nakon toga redovnim trasama kretanja.

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Reljkovićeve autobusi saobraćaju Reljkovićevom ulicom, preko drumsko-železničkog mosta, desno ka ulici Beogradski kej, dalje ulicom Kej žrtava racije, desno u Maksima Gorkog, levo u Stražilovsku ulicu i dalje redovnom trasom.

Linije 60, 61, 62, 63 i 64

Smer iz Novog Sada: Od raskrsnice ulica Maksima Gorkog i Stražilovske autobusi saobraćaju pravo ulicom Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije, pravo ulicom Beogradski kej, levo na drumsko-železnički most, dalje Reljkovićevom ulicom, i dalje redovnim trasama kretanja.

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Reljkovićeve autobusi saobraćaju Reljkovićevom ulicom, preko drumsko-železničkog mosta, desno ka Beogradskom keju, dalje Kejom žrtava racije, desno u Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom.

Linija 69

Smer iz Novog Sada: Od raskrsnice ulica Maksima Gorkog i Stražilovske autobusi saobraćaju pravo ulicom Maksima Gorkog, levo na Kej žrtava racije, pravo Beogradskim kejom, levo na drumsko-železnički most, dalje Reljkovićevom ulicom, desno u Preradovićevu, levo u Dunavske divizuje i dalje redovnom trasom kretanja.

Smer iz Sremske Kamenice: Od ulice Dunavskih divizija autobusi saobraćaju desno u Preradovićevu, levo u Reljkovićevu ulicu, preko drumsko-železničkog mosta, desno ka Beogradskom keju, dalje Kejom žrtava racije, desno u Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom.

Zbog izmene režima saobraćaja od 23. avgusta od 16 časova do 27. avgusta u 16 časova privremeno se menjaju trase autobuskih linija, i to:

Linije 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63 i 64

Smer iz Novog Sada: Od Bulevara Mihajla Pupina preko Varadinskog mosta, desno ispod mosta prema drumsko-železničkom mostu Kejom skojevaca, dalje Reljkovićevom ulicom do Preradovićeve i dalje redovnim trasama kretanja.

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Reljkovićeve autobusi saobraćaju Reljkovićevom ulicom, dalje na Kej skojevaca, levo u ulicu Prote Mihaldžića, desno na Varadinski most i dalje redovnom trasom.

Linija 69

Smer iz Novog Sada: Od Bulevara Mihajla Pupina preko Varadinskog mosta, desno Kameničkim putem i dalje redovnom trasoma kretanja.

Smer iz Sremske Kamenice: Od raskrsnice ulica Kamenički put i Dunavskih divizija autobusi saobraćaju pravo Kameničkim putem, levo na Kej skojevaca, desno u ulicu Prote Mihaldžića, desno na Varadinski most i dalje redovnom trasom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?