U četvrtak protest „Buna protiv mafije“, Đukanović poziva na kontraprotest

16:07:00 26.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Nekoliko nevladinih organizacija pozvalo je građane na protest u Novom Sadu, zbog nasilja nad demonstrantima koje su sproveli policija i privatno obezbeđenje prošlog četvrtka. Protest nazvan „Buna protiv mafije“ biće održan ispred policijske stanice u Pap Pavla 46 u 19 sati.

U četvrtak protest „Buna protiv mafije“, Đukanović poziva na kontraprotest


Nevladine organizacije zahtevaju da se procesuiraju oni koji su odgovorni za nasilje nad demonstrantima na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana pre i tokom sednice Skupštine grada Novog Sada.

- Novi Sad je, pod udarom vlasti i investitora oličenim u GUP-u, na protestu 21. jula odgovorio jedino kako je znao – hrabro i solidarno, a SNS mafija je još jednom pokazala svoje pravo lice celoj Srbiji. Privatni batinaši potpomognuti kordonom policije gazili su žene i penzionere. Znaj da će gaziti sve nas, jednog po jednog, ako im sada ne odgovorimo. Kolenom na vrat i lisice koje na ruke stavlja privatno obezbedjenje odgovor je gradske vlasti na borbu za grad po meri čoveka. Batinaši i policija predstavljaju i brane mafiju koja vodi ovu državu, a za koju očigledno zakoni ne važe! Ovo ne sme proći bez odgovora svih ljudi kojima je do Novog Sada i Srbije stalo - piše u pozivu na protest.

Na protest su pozvali Ekološki front Novi Sad, Pokret Odbranimo šume Fruške gore, grupa Dunavac-Šodroš, organizacija Za zeleno Novo naselje, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Omladinska studentska akcija Novi Sad - OSA, Eko straža Novi Sad, Sveti Dunav, MZ Liman, Organizacija za očuvanje prirode i životinja - OSNA i Udruženje gradjana Futoška inicijativa.


Podrška javnih ličnosti

Pozivu na protest „Buna protiv mafije“ pridružile su se i javne ličnosti. Glumci Gorica Popović, Svetlana Bojković, Tihomir Stanić i Radoslav Rale Milenković, karikaturista Dušan Petričić, reditelj Goran Marković, te pisac Marko Vidojković, čan benda „Ateist rep“ Vladimir Radusinović Radule pozvali su građane na protest u Novom Sadu.


I kontraprotest

Visoki funkcioner SNS-a Vladmir Đukanović pozvao je građane Novog Sada da izađu u što većem broju i pobune se protiv demonstranata koji organizuju protest u četvrtak.

- Pobunite se protiv mafije koja je htela nasilno da upadne u Skupštinu Vojvodine. Stop teroru mafije koja smatra da može kako joj dune da blokira ulice, da upada u institucije, da napada policiju. Vreme je da se toj bandi stane na put - napisao je Đukanović na Tviteru.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?