U Čortanovcima poginula dva radnika iz Turske

11:10:00 31.10.2019, Komentara: 0

Čortanovci - Dva turska državljanina starosti 24 i 25 godina, radnici na gradilištu tunela na železničkoj pruzi Beograd-Novi Sad, poginula su jutros na gradilištu u Čortanovcima.

U Čortanovcima poginula dva radnika iz Turske


Prema prvim podacima, nesreća se dogodila kada se, iz nepoznatih razloga, korpa sa dvojicom radnika prevrnula sa oko 20 metara visine i pala na tlo.

U Čortanovcima poginula dva radnika iz Turske

Novosadska Hitna pomoć primila je poziv oko 7.50 sati, a na lice mesta stigli su otprilike u isto vreme kada i inđijska Hitna pomoć. Lekarske ekipe mogle su samo da potvrde smrt.

Na licu mesta trenutno je policija, nadležni tužilac i inspekcija bezbednosti na radu koji obavljaju uviđaj. Tokom dalje istrage biće utvrđene sve okolnosti ove nesreće.


Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole


Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zbog ovih radnika. Kako je saopšteno, zaštitnik je od Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražio da ga u narednih 15 dana obavesti o svim aktivnostima i merama koje je Inspektorat eventualno preduzimao u prethodnom periodu u pogledu kontrole primene zakonskih odredbi o bezbednosti na radu na tom gradilištu.

Zaštitnik je obavestio Inspektorat za rad da smatra potrebnim da taj organ u okviru svojih nadležnosti sprovede postupak kontrole kako bi ispitao okolnosti pod kojima su poginuli radnici i da o tom obavesti Zaštitnika građana. Po dobijanju traženih informacija i sagledavanju svih relevantnih činjenica u ovom slučaju, zaštitnik građana će obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?